Ontspannen wandelen met jouw puber

Samen creëren we meer aandacht van de hond
en wandelen we met een slappe lijn.

 
 

Jouw puber is opeens stuk

Toen jouw puberhond nog een puppy was liep hij keurig mee, maar nu trekt hij enorm aan de lijn en is niet meer te bereiken. Je had die wandelingen toch wel heel anders voorgesteld en beleeft helemaal geen plezier meer aan het uitlaten van jouw hond. Herken jij jezelf in dit verhaal? Lees dan snel verder!

Herken jij je hond hierin:

Ook mijn hond trok aan de lijn

Ook mijn Alaskan Malamute Tamaya trok in de puberteit erg aan de lijn en was moeilijk te bereiken. Nu is zij een sledehond en mag van mij af en toe wat trekken, maar plotselinge rukken aan de lijn vond ook mijn lijf niet prettig.

Tamaya liep als pup altijd aan een slappe lijn en had voldoende aandacht voor me. In de puberteit veranderde dat, geuren werden belangrijk en kraaien kon je heel leuk opjagen. Laten die nou heel veel bij mij in het park zitten. Ik kon niet normaal langs de kraaien lopen, want ze besloop ze en gaf dan een enorme ruk aan de lijn. Ik liep vervolgens met een grote boog om de kraaien heen, maar soms zaten ze achter een boom en zag zij ze eerder dan ik. Benggg was het dan. 
De wandelingen waren niet leuk meer!

Uiteindelijk heb ik er voor gezorgd dat ze de vogels niet meer kón najagen en is het gedrag langzaam uitgedoofd. Ook de aandacht die ze niet meer voor me had, kwam na haar ergste puberfase gelukkig weer terug.

Hoe zou jij het vinden als:

Wat ga je leren tijdens de cursus?

In 10 modules ga je leren om te kijken naar je hond en te ontdekken waar de knelpunten liggen. Vervolgens gaan we eerst de moeilijke situaties uit de weg, om de frustratie bij jezelf weg te halen en de hond tot rust te laten komen. Vanuit daar gaan we met aandachtsoefeningen en wandeltechnieken aan de slag.

Uiteraard komt er nog veel meer aan bod in de cursus. We gaan kijken naar welke materialen je beter wel en niet kunt gebruiken. Om de hond wat rustiger in zijn ernergie te laten zitten, gaan we werken aan zelfcontrole. Gezondheid is ook belangrijk om de hond lekker in zijn vel te laten zitten, hieronder valt onder andere goede voeding, supplementen die kunnen ondersteunen in de puberteit en de vervelende parasiet giardia. Ook krijg je leuke tips mee om de wandeling leuker te maken.

Tijdens de cursus krijg je drie momenten van reflectie voor jezelf, om te kijken of er voortgang in de training zit. In de besloten facebook pagina, kun je je vragen kwijt over de lessen en kun je medecursisten ontmoeten. Je staat er namelijk niet alleen voor! Ook kun je mij natuurlijk een persoonlijke vraag stellen, deze zal ik op
werkdagen binnen 48uur beantwoorden.

Cursus help! mijn puber trekt aan de lijn

€ 99,-

FAQ

Meest gestelde vragen

Ja, na aankoop van de cursus kun je direct starten. Je kunt de cursus in je eigen tempo doorlopen.

Nee, ik hoef de hond niet eerst te zien. Op de besloten facebook pagina kun je altijd filmpjes plaatsen, zodat ik met me mee kan kijken. Mocht dit niet voldoende zijn, kun je een videocall met mij bijboeken.

Ja, je kunt gewoon mee doen. Je kunt mij vooraf een mailtje sturen en vertellen waar je hond gevoelig voor is, dan zal ik je advies geven over welke beloningen je kunt gebruiken.

Ja, ook als je hond niet meer in de puberteit zit, kun je de cursus goed volgen. De les over het puberbrein kun je dan alleen overslaan.

Nee, deze cursus is bedoelt voor honden die geen agressie inzetten. Wel kun je met mij een consult inplannen om aan het uitvallen met je hond te werken. Of als je niet in Noord-Holland woont, kan ik je doorsturen naar een collega gedragstherapeut.

© 2024 Yebo for Dogs - Powered by Maatos